2009 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Žanos d'Ark išskaidymas

Buvau iškritusi, bet ne nuo kiaulių gripo dar. Bet jau turėjau laiko pagalvoti, kad ateina galas krikščioniškam pasauliui. Ir liks gyvi tik tie, kurie teisingai su pasibjaurėjimu žiūri į kiaules ir kiaulienas. Kiaulės yra toks organizmas, kuris artimiausias žmogaus organizmui. Ir eksperimentuoti su jomis, gyventi su jomis krūvoje, o taip pat leisti lakstyti po visokius pakraščius gali leisti sau tik labai rizikuoti mėgstantys žmonės. Na, o egzotiškų vietų turistai po to patarnauja kaip skleidėjai. Ir nieko čia nepakeisi: po geležine uždanga buvo saugiau, visi taip sako. Dabar reikia įprasti gyventi pavojingoje laisvėje.
Ta proga paskaičiau, kaip Anish Kapoor'as, tas, kuris sako "If Duchamp declared that all the objects in the world are art, then I am interested in the next stage of that argument, which may have been prompted by Beuys in some way - that all the objects in the world are symbolic", pagamino šitą grąžią skulptūrą - Išskaidytąją Žaną d'Ark (galima pamatyti jos pilvą - tai ta raudona ovali duobė centre, - krūtis - tai tos piramidės, - čia, arčiau lyg ir kojos...), ir viskas gražiai padaryta su ekskavatoriais, gamininimo proceso nuotraukos čia.

Dismemberment of Jeanne d'Arc




6 komentarai:

  1. Pradžioje paalvojau, kad čia kalio trašų sandėlio vedėjo dovana VEKS'ui. :)
    Pasirodo, peržvelgus nuotraukas, "kojos" padarytos iš ant medžio konstrukcijų aplipdyto ir raudonai apdažyto polistireno.

    Ne taip baisu, kaip kiaulių gripas, nors
    ar labai stebėtina, kad kiaulių gripas taip gerai plinta tarp žmonių?!

    Ar šis gripas skiria vegetarus, musulmonus nuo krikščionių? Įspūdinga!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia norėjau praplėsti akiratį tų tipų, kurie vis randa kokią nepalankią citatą apie Vamzdį.

    O gripas yra logiška pasekmė neklausymo senųjų tautų patirties, kad kiaulės yra nešvarus dalykas. Musulmonams gal mažiau šansų užsikrėsti, nes jie taip neturistauja po visokias kiaulių mėgėjų šalis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Supratau, bet galvoju, kad maniakalinių tipų neperauklėsi. :D

    Bet sėslumas nėra toks patikimas būdas, nes jeigu ir Mahmetas neis pas kalną, tai kalnas gali jį aplankyti.Ne skraidančios kiaulės perneša ligą, o žmonės...

    AtsakytiPanaikinti
  4. 1. Dėl kiaulienos valgymo esi nekompetetinga, nes iš įvairių ženklų galima spėti, kad jos nemėgsti.

    2. Kaip žavimasi džiovintais karviablyniais, veganiško maitinimosi privalumais ir kt. indiškomis kvailystėmis, aš šiandien jau perskaičiau viename kvailokame straipsnelyje, kurį patalpino "šatėnai". (Labai nykus pasidarė laikraštukas. Panašu į jaunųjų literatų būrelio sienlaikraštį)

    3. Atsilygindamas už geranoriškas pastangas plėst mano akiratį- atsakau tuo pačiu. Siūlau irgi prasiplėtimui permest akimis straipsnį (skaityt viską-nebūtina):

    http://blog.menasverslui.lt/2009/01/menas-kaina-ir-verte/

    Ir dar gali pasižvalgyti panašiomis temomis:

    http://blog.menasverslui.lt/tag/sokiruojantis-menas/

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip, su Šiaurės Atėnais jau visai blogai... :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Va, va: ir Anish Kapoor'as išpeikė Hirst pretenzijas - čia aš apie pirmąjį Tavo, Fanta, rekomenduotą straipsnį.
    :)

    AtsakytiPanaikinti