2009 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Melagių dienos privalumai

Privalumai aiškūs: gali ką nori sakyti, rašyti, pranešti, o tik po poros dienų mažoje žinutėje tai paneigti.
Tik, galvoju, kad šiais laikais jau nebėra tokių dalykų, kurie atrodytų pakankamai tikroviški, kad būtų galima ką nors apgaudinėti. Jau ir ne melagių dieną skelbiami naujienų portalų pranešimai man dažnai pradeda atrodyti kaip apryliaus šposas.
Pavyzdžiui, šiandien paskaičiusi apie pono prezidentūros darbuotojo Lauro Bielinio ketinimą kartu su valinskiečiais dalyvauti Europarlamento rinkimuose kažkokios euroskeptinės EU partijos "Libertas" sąraše pajutau įtarimą, kad tai tik balandžio I-os apgaulė. Bet žiūriu, kad ta žinutė pasirodė jau vakar, ir net suspėta gauti kažkokia nustebimo reakcija iš Prezidento atstovės.
Tokiu atveju leidžiu sau balandiškai paspėlioti: pagaliau iš šio bendro Bielinio ir Valinsko partijos ketinimo pradeda aiškėti Valinsko partijos projekto autoriai. O polinkis į euroskepticizmą rodo į kitą aiškią Lietuvos alternatyvą, - juk žinia, kad mes nesugebam išbūti neprisišlieję prie kurio nors galingo netolimo kaimyno.
Ir visgi radau šiandien Bernardinų portale tekstą, kuris teisingas nuo pradžios iki galo. Puikus Gendručio Morkūno tekstas "Kaip mes keitėmės". Labai rekomenduoju paskaityti.

Citata:

Supratome, jog keistis reikės kiekvienam.

Deja, nežinojome, kaip. Visi instinktyviai jautėme, kad nebeužteks dar garsiau bartis, dar daugiau valgyti ir dar grėsmingiau skųstis. Reikės kažko rimtesnio.




9 komentarai:

  1. Gali užsirašyti sau pliusiuką, kad atlikai balandžio 1-os prievolę, mane apgavai.

    Patikėjau tavuoju " Labai rekomenduoju paskaityti", uoliai perskaičiau, supratau, kad mane išdūrei. Nepatiko man nė kiek. Eilinis dar vienas pliurpalizmas nuvalkiota tema.
    Kaip jis pats rašo:
    "... nuėjome. Kas raugti kopūstų, kas skaityti vaikams knygų, kas ieškoti pernykščio lietaus, kas – gulėti ir spjaudyti į lubas."
    O kas- rašinėti tokius iš-tuščio-į-kiaurą tekstukus. Fui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesutinku su tavim, Fanta.
    Teksto 'iš-tuščio-į-kiaurą' pavyzdys buvo publikuotas šalia: Č.Iškausko visiškai nuobodūs samprotavimai. O G.Morkūnas visada sugeba paprastutėliu vaikišku tekstu pasakyti daug ir iš esmės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rusai šiandien juokauja šitaip:

    http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/00qtz2wd.jpg

    Antį per visas žiniasklaidos priemonems paleido ne šiaip koks blogeris, o naujienų agentūra Interfax.

    http://www.interfax.ru/society/txt.asp?id=71691

    (O aš dar kartais ieškau sliekų pas mūsų Tris Raides. Negražu. Jeigu mokytojai taip daro, argi galima norėt iš mokinių.)

    Dar galima paskaityti straipsniuką, kuriame pasakojama apie žiniasklaidos "primaaprilines šutkes". Pasaulyje ir Rusijoje, kokios įdomesnės yra buvę:

    http://www.rian.ru/society/20090401/166681752.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Filmukas. Kiek jis yra tikras, kiek ne- spręskite patys. Aš nežinau. :)

    http://video.rosbalt.ru/view_video.php?vid=1301

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hm. "Komsomolskaja pravda" akiplėšiškai tvirtina, kad tikrai-tikrai nuskriaudė vargšą Leniną. "В Петербурге продырявили бронзового вождя народов. И это не первоапрельская шутка" [видео + фото + версии].

    Nugi visai jau nebežinai žmogus, kaip su tais žurnalistais gyvent. Kas yra melas, o kas tiesa...

    Šiuo atveju, žinoma, nelabai mums rūpi. :)

    http://nordeurope.kp.ru/daily/24270/466415/

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai mane užkabino kvailas užsiėmimas domėtis Lenino skyle, bet jau, turbūt, baigsiu, jau patikėjau.

    Jeigu jau ir jaunos dailios panelės taip tvirtina, kad pačios matė... Reikia patikėt. :)

    http://an-tuan-net.livejournal.com/62615.html

    AtsakytiPanaikinti
  7. "Так уж случилось, что я попала на Финляндский вокзал сегодня в 9.15 утра. Ехала вообще-то на прессуху в МЧС ехала, но уже позвонили насчет Ильича. Я не поверила. И уже на выходе из метро "Площадь Ленина" увидела ее...
    Дырку.
    В Ленине.
    Сквозь нее просвечивало серое питерское небо.
    Потрясающее зрелище.
    Не знаю почему, но меня задело. Если оставить в стороне все моральные рассуждения, 300 граммов тротила и прочее-прочее, то как факт чистого искусства - это просто потрясающе. Только не надо обвинять меня в цинизме, друзья. Работа многому научила, и дырка в Ленине, поверьте, лишь удачный инфоповод для питерских СМИ, не более того. Есть беды и пострашнее.
    Ленин все-таки бронзовый, ему не больно.
    Зато какой постмодернизм. Это зрелище я буду вспоминать еще долго. Даже жаль, что ее уже сейчас, к полудню, заделали. А ведь какая достопримечательность - Эрмитаж и рядом не стоял. Денег бы с туристов собрали - за возможность сфотографироваться рядом с дыркой от Ленина.
    Площадь до сих пор оцеплена милицией. Прямо как на параде - через каждый метр. Вот что значит покуситься на святое. На символ.
    В общем, эта дырка взорвала мне мозг.
    Я переосмыслила многие ценности и в пылу работы достигла комсомольского дзена. Чего и вам, мои дорогие товарищи, желаю."

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na vis tiek tai gavosi toks 'aprylinis' rusų humoras. Ir sugalvok tu man, tokioj vietoj...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Skylė Lenino šiknoj tikras hepeningas. Geriau už Vamzdį.

    AtsakytiPanaikinti