2009 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Nusimato naujas vartotojų panikos priepuolis

Kadangi jau vartotojai vieną kartą prisiklausę kalbų per savaitgalį iššlavė komercinių bankų valiutos keityklų atsargas, tai dabar numatau džiuvėsių, druskos ir konservų trūkumą. Nusipirkit duonos šiandien, nes rytoj publika puls pirkti duoną ir darytis džiuvėsius patys.

Kodėl? Ogi matau Alfoje paskelbtą žinią: Glaveckas: arba ekonomika atsigaus, arba kils karas

Alfos antraštė savo rimtumu ir svarba analogiška anoms žiniasklaidos išvadoms apie lito kursą. Jei žmonės patikėjo tada, patikės ir dabar. O iš vyresnių kartų patirties žinoma, kad kare labai praverčia asmeninės druskos ir džiuvėsių atsargos, todėl...

Beje, paskaičius straipsnelį matyti, kad prof. Glaveckas, žinoma, sakė daugiau ir kita prasme. Na, bet juk žinome, kaip patogu traukti iš konteksto nuotrupas ;)

Citata:

„Jeigu ekonomika neatsigaus, alternatyva yra karas. Apie tai kalbėjo ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominique'as Straussas–Kahnas. Dabar pasaulis nuėjęs kita linkme, bus ieškoma būdų, kaip civilizuotu, šiuolaikišku, žiniomis ir jų valdymu paremtu keliu priimti sprendimus“

4 komentarai:

  1. Nu gudrus tas Glaveckas - šį kartą. Taip ir atgaivinsime ekonomiką, puolę į parduotuves ir prisipirkę džiuvėsių, druskos ir konservų. Didėjantys pardavimai išjudina apmirusį verslą, tada ir ekonomika atsigauna.
    Bobutės ir diedukai - marš į parduotuves ekonomikos gaivinti!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sutinku, kad Glaveckas juokingas tuo savo begaliniu noru pletkinti, rodyti, kaip jis viską žino. Ir pasakoja jis ne savo mintis, o tai, ką išgirsta iš kitų. Tačiau žurnalistų begalinis noras eksploatuoti jo pliurpimą ir iš to gaminti sensacijas man bjaurus. Vieni tai daro šaipydamiesi iš Glavecko, kiti - gamindami bulvarinį gandą. Juk traukioti iš pasakojimo konteksto kokią dviprasmišką frazę ir ją platinti yra pats lengviausias užsiėmimas.
    Pvz. siūlau jums sensaciją: "Seimo narys nustatė, kad Lietuvoje vaikai pastoviai svaiginami per kramtomąją gumą".
    Šaltinis: 2009 m. kovo 17 d. Seimo vakarinis plenarinis posėdžio stenograma. Seimo narys R.Žilinskas pareiškė: "Kur yra apsvaigimo darbe leistinos lubos, tos leistinos ribos? Norėčiau jums pasiūlyti pakramtyti vaikiškos kramtomosios gumos, išgerti pertusino nuo kosulio, ir jūs jau galite būti identifikuotas kaip apsvaigęs darbe."

    AtsakytiPanaikinti