2009 m. vasario 1 d., sekmadienis

Tik spėlionės

Nepretenduoju į Metų Orakulo titulą. Manau, kad kaip neįmanoma parašyti Nacionalinio diktanto be klaidų, taip ir čia neįmanoma viską atspėti. Nes diktantas dar lengvesnis: lietuvių kalba turi kažkokias, nors ir nelabai logiškas gramatikos ir skyrybos taisykles ir ilgą, tačiau baigtinį sąrašą išimčių, o Oskarų skyrimo taisyklių niekas iki šiol neišsiaiškino, manau, kad veikia aklas atsitiktinumas. (Žinau, sutinku su Fanta, kad dar yra visokie savų ratelių ir permiegojusių prioritetai, tačiau juk ir jų tokia gausybė, o laimėtojų visai nedaug).

Todėl tik sudarau spėtiną sąrašiuką, o pažymį pasirašysiu po Oskarų įteikimo ceremonijos. Spėjimai tikrai kaip loterijoje, nes juk daugelio filmų dar nemačiau :)

Geriausias filmas: Slumdog Millionaire, prodiuseris Christian Colson.

Geriausias aktorius: Brad Pitt filme The Curious Case of Benjamin Button.

Geriausia aktorė: Kate Winslet filme The Reader.

Geriausias antraplanio vaidmens aktorius: Heath Ledger filme The Dark Knight.

Geriausia antraplanio vaidmens aktorė: Penélope Cruz filme Vicky Cristina Barcelona.

Geriausias režisierius: David Fincher už filmą The Curious Case of Benjamin Button.

Geriausių scenaristų, operatorių, montažo, grimo ir kt. dalykų nespėliosiu, daugumą gaus filmo The Curious Case of Benjamin Button kūrėjai.

Geriausias filmas užsienio kalba - būsiu itin neoriginali: Vals Im Bashir.


Animacinių, dokumentinių ir trumpametražių filmų neliečiu, tiek to :)
Duokit galų gale tą Oskarą Keitei! Kiek galima nominuoti ir neduoti? Čia gi sadistiškas kankinimas: penkis kartus nominuoti Oskarui ir neduoti. Šeštas kartas turi būti paskutinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą