2009 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Galų gale atsirado vienas žmogus

Galų gale atsirado vienas žmogus, išdrįstantis pasakyti "Karalius nuogas". Aišku, tai sakė įvairūs žmogeliai iš gatvės, bet jų paprastai niekas nesiklauso. Sakė Landsbergis ir už tai ilgai ir metodiškai buvo apmėtomas mėšlu. Porą kartų tą temą mėgino paliesti Donskis, bet labai atsargiai ir klausinėdamas tuos pačius žiniasklaidos atstovus: apie lietuviškos žurnalistikos kokybę. Sakadolskis mandagiai pridėdavo, kad taip yra ir kitose šalyse, tik[...]. Račas, Bačiulis ir kiti pasakojo, kokie jie narsūs kovotojai.
Kad lietuviška žiniasklaida dvokia, galų gale garsiai pasakė Aušra Maldeikienė:
Tekstas paskelbtas tik Bernardinuose. (Dėl visa ko pasidariau kopiją, nes gal ir iš ten greit dings). Nes žiniasklaida nemėgsta, kai apie juos kalbama atvirai. Ypač tie, kurie save laiko įtakingais. O tokie tekste paminėti (Valatka, Radzevičius, Račas).

29 komentarai:

  1. Na jei Račas žurnalistikos etalonas, tai sorry...
    Bet pačios straipsnio atsiradimo aplinkybės irgi yra abejotinos. Tai tik pasėka Maldeikienės ir Račo konflikto. Kiek aš suprantu. Joks čia idėjinis pareiškimas. Tik prasiplepėjimas verdant aistringai polemikai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Troy, kas gi kalbėjo apie etalonus? Paminėti buvo ĮTAKINGI. Račas pats gi savo bloge džiaugėsi, kad jį Veidas paskelbė kažkelintu Lietuvos įtakingiausiųjų tarpe.
    Sutinku, kad tas straipsnis atsirado, nes Račas užsiutino Maldeikienę. Bet ji apibendrino tendenciją, ne tik Račui pašpilkiavo. Taip visada gaunasi, kai į polemiką įsijungia moterys - jos žiūri plačiau :)
    Ir aišku, kad žurnalistai bandys į tai reaguoti būtent taip, kaip pats parodei: jie sakys "čia tik pasiplepėjimas".

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lietuviškai rašome ne "galų gale", o "pagaliau".
    (Nuo žodžio "pagalys").
    Maldeikienei reiškiu padėką visų dorų Lietuvos žmonių vardu. Ji dabar, aišku, bus apspjaudyta iš visokių pusių. Geriausiu atveju- ignoruojama, nebeįleidžiama į didžiosios purvasklaidos "erdves". Liks jai rašyti blogą. Blogesniu atveju- bus maišoma su žemėmis visokiuose "balsuose", "alfose", prie choro prisijungs ir paprasti žmoneliai- visokie turčių nemylėtojai (nes Maldeikienė turtuolė), anarchistai (šiaip sau, dėl triukšmo), su žurnalistika ir valdžia neaiškiais ryšiais susiję asmenys (toks Troy, pvz., jau: nors ir neturėdamas ką pasakyt, vis tiek bent kokią nors neartikuliuotą insinuaciją mėgina...)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Maldeikienę nutyli delfiai, alfos bei lietryčiai. Bet ji nėra visai vieniša. Panašias mintis išsako šiandien ir "delfyje" toks E. Balys. Nors pasakyti nori kitus dalykus, bet sako beveik tą patį. ( "Nebendravimo su tauta koalicija" )

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nesutinku, Fanta. E.Balys rašo apie PR trūkumą naujosios koalicijos veikloje, o Maldeikienė - apie žurnalistikos kokybę. (Apie PRą ji tepasakė vieną pastebėjimą: "Deja, išnykus apmokamiems ministerijų tekstams (o ne žurnalistams Seime) rasti tikslesnės informacijos tapo daug sudėtingiau.").
    Gaila, bet jau dauguma piliečių maišo PRą su žurnalistika. Tas E.Balys galėjo ir tiesiogiai savo tekste parašyti, kad niekas nepaišytų tokiomis juodomis spalvomis Kubiliaus ir Valinsko, jei jie būtų davę žurnalistams daug užsidirbti, tai yra, būtų darę kaip tai buvo iki šiol: ministerijos atsiunčia jau parašytus tekstus ir dar sumoka už jų paskelbimą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O Račas įrodė visišką savo niekingumą, ignoruodamas A.Maldeikienės straipsnį ir atrasdamas svarbesnių temų, pvz., pasišaipyti iš Landsbergio. Ir visa ta jo šunelių gauja pritariamai palojo, išskyrus vieną jo amžiną oponentą, kurio Račas vis nedrįsta užblokuoti, nors jau žadėjo daug kartų.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kažkaip jau labai seniai čia lankiausi, bet va, pasitaikė proga... Gražiai čia jūs diskutuojate, taip tolerantiškai, su argumentais...

    Gera, kai visi bendraminčiai susirenka į vieną vietą.

    Tik žinote ką mielieji, niekingas ne aš, o jūs, kurie pasislėpę už kampo "varo" ant kitų. Man nuoširdžiai jūsų gailą - tokie nuskriausti ir niekieno nepastebėti "kovotojai".

    Tiesa, jei ką, tai ant Aušros nebuvo ko pykti, nes ji tame komentare "bernardinuose" pasakė ką aš jau keletą metų viešai kalbu. Tiesa, gal ne taip emocingai kaip Aušra.

    Man tik vieno dalyko šiek tiek gaila, kad ji kartais pamiršta, kad ir pati buvo žurnaliste.

    Bet dėl to mano nuomonė apie ją visiškai nesikeičia.

    Linėjimai jums, pakampių sąmokslininkai ir niekingųjų račų moralizuotojai.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pone Rače, atstoki gi galų gale nuo manęs. Viskas tau neįtinka: jei kas bando pakritikuoti tavo bloge, tai atsakai, jog ištrynei, nes tokios tavo blogo taisyklės. Gerai, ir nelendu aš į tavo blogą. O kalbėti savo nuosavame bloge neuždrausi. Tu su savo bendraminčiais šnekiesi savo bloge - kitokių ten ir neliko, - tai kodėl čia negali pasišnekėti kiti bendraminčiai? Ne: ateina, aploja, sąmokslininkais išvadina. Koks čia pasislėpimas už kampo, ką čia paistai? Atvirai dalijamės įspūdžiais. Kiekvienas gali turėti savo nuomonę. Ar bent tiek esi pajėgus suprasti?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Vilnie, vilnie, juk žinai, kad kalbi netiesą... Dėl kritikos dar nė vienas komentaras mano bloge nebuvo ištrintas, ten trinami tik tokie, kokiais jūs čia vienas kitą pamaloninate, tai yra, "varantys" ant žmonių, kabinantys jiems etiketes...

    Nieko nesiruošiu drausti, bet bandysiu reaguoti, kai užtiksiu jus eilinį kartą "varant", nes tie pavarymai lieka nete, juos randa čia netyčia užklydę žmonės, kurie gali nesuprasti, kad čia tik įspūdžiai.

    Nuomonę galite turėti, tačiau gal reikškite ją šiek tiek kultūringiau, kai darote tai viešai.

    Ar tai esate pajėgūs suprasti?

    O kai dėl lojimo - tai nebūtina juk visiems savo standartus primesti:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aha, po truputį aiškėja pono Račo pretenzijos:
    1) būtina minint p. Račo pavardę pabrėžti, kad visa, kas sakoma, tėra sakytojo nuomonė, nes atsitiktinai užklydę žmonės gali nesuprasti, jog tai tik komentarus rašančiojo įspūdžiai;
    2) būtina minint Račo pavardę tai daryti kultūringai, t.y. nenaudoti jokių neigiamo atspalvio frazių.

    Žinoma, būtų gerai, kad tokias taisykles ponas Račas taikytų ir sau, rašydamas apie kitus žmones :)

    Bet tiek to. Kadangi man pono Račo tolimesnė "kūryba" tikrai nebeįdomi, tai galiu pažadėti, jog apie jį čia nesakysiu nė žodžio.

    Dėl prieš mėnesį ir anksčiau čia paskelbtų savo tekstų galiu prisiimti įsipareigojimą papildyti juos taip, kaip ponas Račas pageidaus. Prašau nurodyti, kur reikėtų įdėti patikslinančias nuorodas, jog tai tik mano nuomonė, ir kurie žodžiai yra nekultūringi, kaip juos reikėtų pakeisti.

    Blogo lankytojų komentarų aš, žinoma, netaisysiu, netrinsiu ir papildomai nekomentuosiu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na, štai, pamažu ir išmoksite...

    Dar šiek tiek ir būsite panaši į kultūringą žmogų.

    Sėkmės sunkiame kelyje.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Račas serga Napoleono kompleksu.
    Puikia prisimenu kaip braukė mano komentarus iš savo blogo. Taip pat pamenu kaip dirbtinai stabdydavo Fantos komentarus.
    Tik nereikia ir čia vaikščioti ir mirksėti Didžiojo Demokrato akutėmis, nustebus kad Račo nemyli ir laiko neaiškiu tipu - žodžio makalavimo už pinigus meistru.
    Račui jau pasidarė nuobodu pas save tarp pritariančiųjų choro...pats to siekei , Račai.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Trojus praleido progą nutylėt.

    Vaikystėj mus visus mokė: "būk protingesnis, nusileisk pirmas, tegu." Beviltiškai, aišku, mokė.

    O gal tik man taip sakydavo, nes turėjau jaunesnę seserį? Gal tiems, kurie buvo jauniausi šeimoje, tokio auklėjimo ir neteko girdėt. Todėl jaunėliai ir būna labiau veržlūs, principingesni, mažiau pavėpę. Visais atžvilgiais teisingiau gyvenantys žmonės.

    O aš dabar užsiėmęs bailiu svarstymu. Kuriuos vardus dar galiu minėti. Ar palikti internetą to vertiems, nusipelniusiems asmenims, o pačiam užsidaryt, padaryt savo niekingą blogą prieinamą tik tiems, ką pakviesiu.

    Būtų juokinga, žinoma, bėgt slėptis tik todėl, kad internete yra vienas truputėlį nervingas žmogus. Bet pati mintis, idėja- yra įdomi, galima ją iš visokių pusių pagvildenti.

    Bet aš nusiteikęs tokius dalykus svarstyt teoriškai, moksliškai. Aplamai ir be "račinio" konteksto. Ir, pageidautina, be to asmens, kurio vardo minėti negalima.

    Aplamai jis teisus. Jis man kažkada liepė nekišt nosies ir neteršt jo "bioWC". Nepaklausiau, kartais vis tiek neiškęsdavau.
    Na, ir jis kartais neiškenčia. Nors irgi galėtų nebekaišioti nosies. Bet, sako, Gūglis kaltas, platina Jo Vardą ne tokiu, kaip priklauso, kontekstu. Ką gi, reikia pripažint. Gūglis tikrai toks bjaurus yra. Pas mane į blogą žmonės per tą kvailą Gūglį patenka, ieškodami visokių keistų dalykų: vokiškos pornografijos, paveiksliukų apie žiemą, filmų apie Vinetu.

    Įdomu, kaip to išvengia tinklapis racas.lt. Pabandžiau žodį "drunga"- nė vienos nuorodos į tą tinklapį. Pabandžiau "valinskas"- irgi nė vienos. Įsivaizduojat??
    Reikia mokytis.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Man atrodo, net ir pasipykus su ponu R. paskui dar galima su juo ir normaliai pasišnekėti. Nes jis labai emocingas, iš karto rėžia ką galvoja, bet turi tokį privalumą, kad jo požiūris būna labai aiškiai išdėstytas, kelis kartus pakartotas. Jei moki nusileisti, Fanta, tai tikiu, dar su juo pašnekėsi.

    Bet mane apėmė išgastis, kas bus, jei čia satisfakcijos reikalauti prisistatys ta Slumdogų komanda, nes aš irgi nepagalvojusi nepagarbiai pašnekėjau apie tą filmą, išpeikiau net. :o

    AtsakytiPanaikinti
  15. Fanta, beje tu, niekingai neleidi man būti tavo draugu/sekėju. Irgi darai kaip račas koks.Prašau greituoju būdu pasitaisyti.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Absoliutus pravalas, negi Lietuvoj taip baisu pasidare, kad nebegali skelbti savo nuomones nepabrezdamas, kad tai tavo nuomone. O Racas, cia man pasirode, kaip koks pienburnis visazinis paauglys - ileke iskoliojo, isgasdino Vilni ir pabego.
    Kokiu cia argumentu reikia komentaruose ? juk cia siaip zmones snekasi, varge varge, kaip blogai kai zmones nebeatskiria darbo nuo poilsio. Siulau Racui susirasti koki laisvalaikio uzsiemima nesusieta su savo "iskiliu" minciu destymu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ai, Mini, toj savo Amerikėj begyvendamas, nutolai nuo lietuviškų papročių, nebesusigaudai. Lietuvoje visai nebaisu gyvent. Ir netgi vapėti galima beveik laisvai. Garsiai reikšti galima bet kokias nuomones. Aišku, su sąlyga, kad ji sutaptų su ją girdinčio nuomone.

    Neprieštaraut šefui;
    Neprieštaraut žmonai;
    Neprieštaraut vyriausybei;
    Neprieštaraut policijai;
    Neprieštaraut Račui.

    Visa kita- galima laisvai.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Atsiprašau. Apsimelavau tame savo eilėraštyje apie "visa kita- galima laisvai".
    Žinoma, kad ne.

    Dar negalima- ir tai kur kas svarbiau už visokias vyriausybes ir šefus- šakotis prieš gangsterius. Ir chuliganus. Nepatartina. Nebent gyveni nuo jų atskirtas didelės upės, arba labai tvirtos tvoros. Dar geriau- jūros arba vandenyno.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Fanta, mane tai uzknisa tokie veikejai, kurie ipuola niekieno nekviesti, pamato savo varda ar dar ka nors tik tarp kitko pamineta ir puola cia spjaudytis. Tikrai bliamba kaip koks pienburnis Pilies gatvej ar Laisves Alejoj, tiesiog bjauru.
    Tiesa, pasakius, o kas tas Racas ? Siaip paziurejau jo bloga, tai baisiai neidomus pasirode, beveik kaip mano. Teisus Tu Fanta, as atitrukes nuo Lietuvos net tokiu iskiliu zmogystu nezinau ...

    AtsakytiPanaikinti
  20. Koks abipusiai netikėtas temos proveržis! Ir subtiliai ir ne visai apsižodžiavot, t.y apsikeitėte nuomonėmis, su demokratijos tėvu! :)
    Tiesą, sakant, iš pradžių "užsikipitilinau", ir aš! :D
    Bet atvėsau, pamanęs, kad jei jau aš RA pajėgiau suprasti, tai ir RA su laiku pajėgs labiau suprasti kurį nos iš Jūsų. Nors stengtis nebūtina ir vargu ar per save perlips.
    Ir dar man atrodo, kad RA trūksta humoro jausmo. IMHO :)
    Šiaip tai galima bendrauti, netgi prieš tai "pasikoliojus".
    Pripažinsiu, labai nustebau, kad RA parašė tokį tekstą. Vietoj to, kad padiskutuotų su įvairiai ir įdomiai, tegul ir anonimiškai, rašinėjančiais blogeriais.
    Bet, perfrazavus, Fernandelio herojų, principai yra principai! :)
    Nepaisant visko, kartais, jo (RA) rašto darbai ir pozicija diskusijose man patinka. Peace! Kaip atsakė, vienas vyrukas iš Rusijos - a mnie tollerantno! :)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Pakeiskim temą. Pakeiskim koliojimo objektą į artimesnį. Pereikime prie VyneTu. :)

    Pradėsime nuo citatos:
    "Patikimiausias būdas įžeisti žmogų – viešai apkaltinti, jog jis visiškai neturi humoro jausmo. Veikia garantuotai. Tiesa, tokią metodiką gali naudoti tik asmuo, kuriam ir pačiam su humoro jausmu nelabai kas... Juk akivaizdu, kad ir pats kaltintojas neįžvelgia, jog tarsi monopolizuodamas humoro jausmą sau, patenka į gana dviprasmišką situaciją – nes tik be galo rimtai į savo personą žvelgiantis žmogus gali imtis tokių netikusių akibrokštų."

    Čia ne aš, jei ką. Čia toks GG sakė.
    Straipsniukyje, kuris vadinasi "Lietuviškas humoras...". Skaitėte, turbūt. :)
    Na, mes skaitėme. O anie visokie, kurie mūsų nesupranta- mums ir neturi rūpėt, ane?

    Man visas šitas kvailas šiandienis plepėjimas staiga apšvietė visai netikėta, nelabai čia tinkančia, prasme: staiga supratau, ką reiškia kvailas holivudinis terminas "žvaigždės". Žvaigždės- tokie maži tolimi blizgučiai, nepasiekiami ir išdidūs. Žmonės, kai neturi ką veikti, gali paspoksot į žvaigždes, gali apie jas paplepėt. Kol jos toli. Nereikia tik jų mėginti liesti. Iš arti jos didelės, karštos, pavojingos.
    Čia taip kalbant apie tikras žvaigždes. Holivudo žvaigždės- ne tokios, jos mėgsta, kai apie jas visaip yra plepama. Nemanau, kad Maiklas Džeksonas lakstytų po svietą su beisbolo lazda, pasiryžęs užmušt kiekvieną, kuris ant jo nuotraukos pasidėjo dešrą. Įžymybė, norinti, kad apie ją niekas niekur už jo nugaros nekalbėtų- ar įmanoma įsivaizduot tokią nesąmonę?
    Mažame kaime- taip. Mažo kaimo vietinės "įžymybės" paprastai būtent taip ir elgiasi. Nori visuotinės meilės, nori būti garbinami, jaučiasi nejaukiai dėmesio centre. Saviveiklininkai. Tiems, kurie sugeba pakilt į profesionalią sceną- ta baimė paskui prapuola. Arba bent jau išmoksta ją suvaldyt.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Man patiko Urvinio komentaras, nors jis aiškiai taikytas man:)
    Bet, mielas Urvini, netaikau aš į žvaigždes, nes man to paprasčiausiai nereikia. Kaip ir nereikia visuotinės meilės. Užtenka, kiek turiu. Ir net pinigų užtenka.

    Visuotinė meilė - toks dalykas: jei esi su banda, esi mylimas, jei galvoji savo galva, dažniausiai ne. Esu jau tą ne kartą patyręs ir todėl man labai ramu.

    Sunku patikėti? Tikiu. Ir nereikia, nes nesistengiu įtikinti.

    Ir dėl beisbolo lazdos klystate šiek tiek - kalbėkite, kiek norite, ginčykite tai, ką sakau, bet vieno dalyko niekada nepakęsiu - kai "varysite" (čia gal daugiau ne jums, o čia susirinkusiai kompanijai). Ne kartą esu siūlęs - jei tokie drąsūs - išlįskite, ateikite ir pasakykite į akis, kad aš įtakos agentas, gaidys, menkysta ir t.t. Pasikalbėsime, nuspręsime, ar tai tiesa, ar ne.

    Žinote, kai pamatau, kad kas nors gatvėje numeta popierių, pasakau garsiai, kad tai yra nekultūringa. Tą patį bandau pasakyti ir čia diskutuojančiai kompanijai.

    Ir, patikėkite, scenos baimės jau seniai nebejaučiu.

    Dar Trojui: niekas tamstos komentarų netrynė, jei jie buvo rašomi žmogiška kalba. Jei rašei, kaip čia, tai tarp kultūringai diskutuojančių tamstai ne vieta. Beje, ar tik ne tamsta kažkada garsiai skundeisi, kaip tave vargšelį Račas skriaudžia ir banina. Labai išdidu:) Tiesa, jei norėtum pakartoti akivaizdžiai tai, ką parašei, visada laukiamas.

    Miniui: tamstos blogai puikus - minties gilumi ir kalbos kultūra. Nė iš tolo lygintis negalėčiau... Tad net nebandysiu.

    Jei ką, laisvalaikio užsiėmimų turiu daug. O tamsta net užknisti, atrodo, nesugebėtum.

    Fantai: vaikškos sąmokslo teorijos yra juokingos. Nors gal viską lemia ta pati kultūra...o prie žmonių pavardžių rašoma bent jau pirmoji vardo raidė.

    Vilnie: gero savaitgalio:)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Na, gavot visi po porciją? :) Aišku, išskyrus VyneTu, jis tikrai supranta minėtąjį asmenį.
    O dabar irgi siūlau užbaigti šią temą. Mini, Tu mane stebini. Man rodos Amerikoj labai gerai išaiškina žmonėms, kad jei prie spurginės užpuola banditėlis, tai reikia neprieštaraujant jam viską atiduoti. Net spurgą, kurią įsikandęs nešiesi. Čia pas mus žmonės dar taip neįspėjami, bet jau patiria savo kailiu. Va, pabandė moteriškė pasimuistyti, rankinuko neatiduoti, tai gavo į snukį kaip reikiant. Ir tai vyko intensyvaus žmonių judėjimo metu, 6 val. vakaro, tankiai apgyvendintame Šeškinės mikrorajone. Apginti niekas nepuolė. :)
    Šiaip, kaip yra anksčiau pasakęs Fanta, A.Račo pažiūros yra vertos dėmesio, jis tikrai moka originaliai mąstyti, o todėl jo blogas, jo straipsniai ir domino mus. Bėda tik ta, kad prieštaravimų jis nepriima, net nenagrinėja jų, nes labai laikosi savo nuomonės. O kad nėra neklystančių žmonių, tai turbūt visi sutiksime. Tačiau išsiaiškinti, kas visgi klysta, šiuo atveju tikrai neįmanoma. Gerai, kai išankstinė tavo nuomonė sutampa su Račo nuomone, tada atrodo, kad jo teiginiai labai teisingi ir jauti vieningų teisuolių gretų stiprybę :) Bet jei kuo suabejoji... Todėl man labai ir krito į širdį T.Kontrimavičiaus tokia pastaba straipsnyje, apie kurį savo bloge paminėjo Fanta:
    "Pats jaučiu, kaip greit nusiviliu tuo žmogumi, kuris, net ir šventai teisus būdamas, man tampa atgrasus vien savo prasčiokišku elgesiu, kuriuo tą tiesą gina. Abejoju, ar patikėsiu juo ir tada, kai tą nuomonę bus svarbu nedvejojant priimti."
    Anksčiau mane labai nervino ankstesnio BNS direktoriaus A.Matonio agresyvi diskutavimo maniera. Dabar jo net neprisimenu, nes paprasčiausiai nustojau žiūrėti LTV laidas (o minėtasis Matonis dabar dirba LTV). Anksčiau kai kurie Valatkos straipsniai patikdavo, o kai kurie sukeldavo pasibjaurėjimą. Kai pastarųjų smarkiai padaugėjo, nustojau skaityti lrytą. Ir Valatka manęs nebedomina. Nusprendžiau tą pačią išeitį pasirinkti ir šiuo atveju, nors ir buvau visada įsitikinusi, kad abejingieji yra patys blogiausi valstybės piliečiai. Galbūt reiks kada pasinaudoti A. Račo siūlymu bandyti pašnekėti su juo realiai. Žinau, kad kaip visada jis prieštaravimų neklausys, tačiau nors jausiuos, kad nestebiu abejingai, kaip neteisingai įžeidinėjami kai kurie žmonės.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Gaila, kad Vilnis baigia temą. Gal tai būtų geras kabliukas tolimesniam pabendravimui? :D Dar turėčiau ką parašyti jau ne Ra, bet žemiečiui urviniui. :))
    P.S. RA praignoravo mano tekstą. Matyt, tokia dievų bausmė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. http://timiss.wordpress.com/2008/11/23/blogas-blogeris-arturas-racas-politologas-sau/

    AtsakytiPanaikinti
  26. VyneTu. Tu man gali rašyti viską ir kasdien. O šitą temą tikrai siūlyčiau jau užraukt. Bent tam kartui. Išsisakėm visi iki valios ir net truputį daugiau. O dabar prisiminkime, kad pasaulyje, apart laikraštienos, grybauskaičių, miliūčių su matoniais, egzistuoja ir gausybė malonesnių dalykų. Egzistuoja puikios knygos, gera muzika, įdomūs filmai. Gamta, pagaliau.
    Politikuoti normaliam žmogui (neprofesionalui)pilnai užtektų kartą per mėnesį. Daugiau- būna nebeskanu.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Ai, as kaip mazas vaikas noriu pasakyt paskutini zodi :) nes pagaliau paskaiciau kas gi tas Racas. Pagal wikipedia tai buvusios auksciausios tarybos narys, jis pats apie save raso:

    "Rašau seniai - nuo 1993 metų, kai sėdėdamas tada dar Aukščiausioje Taryboje ir neturėdamas, ką veikti (nes po 1992 metų atėjusiai naujai valdžiai buvau svetimas) 1993-ųjų pavasarį sugalvojau parašyti komentarą apie užsienio politiką. Nusiunčiau “Lietuvos rytui”, o jį išspausdino, po to - dar vieną."

    Toliau nebeskaiciau, nebeidomu. Taciau grazu - politikas neturintis ka veikti sedintis seime- grazus atvirumas, o kaip su ta alga, kuria ismokejo uz nieko neveikima is mokesciu moketoju kisenes. Tuo metu net ir is mano ?

    O Fanta, su Tavim sutinku apie mokyma vaikysteje - nusileisk, duok kelia ir pan. Kazkada Erlicko trumpas kurinelis lryte buvo, jis kazkada skambejo mazdaug taip:

    mokino mane tevai "buk protingesnis, duok durniui kelia ... " dabar ziu, visi i seima suguzejo ...

    AtsakytiPanaikinti
  28. Mielas Mini, šiuo atveju kaip niekada tinka gerai žinoma frazė: praleidai progą patylėti...

    Būtum išlikęs filosofu:)

    O dėl Seimo nesijaudink - J.Erlickas buvo teisus

    AtsakytiPanaikinti
  29. As grafomanas, kuris negali tylet, o ypac buti filosofu.

    AtsakytiPanaikinti