2009 m. vasario 19 d., ketvirtadienis

"juokėsi kalmaro juoku"

Kaip nemėgstu skaityti teksto juodame fone.

Kažkada teko dirbti prie sovietinio skaičiavimo mašinų triumfo - EC1045. Paaiškinu: EC reiškia Jedynaja Sistema, taip buvo pavadintos didžiosios skaičiavimo mašinos, kurias sudarė daug didelių spintų, o programuoti reikėjo tiesiai per monitorių, nors pradinį kodą greičiau buvo suvesti per perfokortas.
Vilniaus skaičiavimo mašinų gamykla tokių didelių mašinų nemokėjo gaminti, jie kūrė mažesnes lietuviškas M5000 serijas ir t.t. Atrodo, dabar Sigmos pastate veikia muziejus, galima nueiti ir pažiūrėti, kaip visa tai atrodė pažangiais technologijų atsiradimo laikais. (Vilniaus Darbo Raudonosios Vėliavos ordino V. Lenino skaičiavimo mašinų gamyklos istorija 1977 - 1982, ATIDARYTAS KOMPIUTERIJOS MUZIEJUS).

Tai va, nuo tų laikų labai įkyrėjo tas gelsvo teksto nagrinėjimas juodame monitoriaus ekrane, nors ir buvo aiškinama, kad akims tai pats palankiausias režimas. Bet ten spalvos nebuvo tokios ryškios kaip dabartiniuose kompiuteriuose, todėl siuntu, kai atrandu kokią įdomią mergaitę, vedančią savo blogą būtent tokiu stiliumi.

Na bet vis tiek užkliuvau smarkiai, kai užėjau į Austėjos vedamą blogą Vėpūtiniai. Keletas ištraukų, tikiu, kad ir jums patiks:



@---> (Čia atseit gėlytė)
Arba ne visai taip, tik kad nelabai matyt prisimenu, nes nenaudoju tokio daikto sms'uose, bet tokia mergaitė, kur sėdėjo šalia manęs autobuse, matyt naudoja. Ir šiaip ji juokinga buvo. Visą kelią rašė smsus ir kalbėjo mobiliu, tik vieną kartą jai bekalbant suskambėjo telefonas. Kitaip tariant, nieks jai neskambino iš tikro, ji tik vaidino, kad turi draugų. Ir lūdna ir juokinga...

[...]

Tada važiavau namo - VĖL buvo absoliuti sauna ir kai tik įsėdusi pagalvojau, kad matyt padariau kažką labai negero ir mane čia baudžia kokios aukštesnės jėgos, prieš mane atsisėdo kažkoks diedukas, kuris visą kelią juokėsi kalmaro juoku (kalmaro iš kempiniuko, jei ką). Galvojau, numirsiu iš juoko. Šaliką užsivyniojau ne tik ant burnos, bet jau ir ant viso veido, nes tooooks užkrečiantis juokas... Kai jau Vilniuj išlipau iš autobuso - vėl į lietų, šaltį ir tamsą, vis dar buvo linksma.Atrodo toks paparastas niekas - kažkoks kalmaro juokas, bet kaiiip pakelia nuotaiką... Nes kitaip tai būčiau
visa tokia nelaiminga ir pikta parėjus namo ir toliau buvus nelaiminga ir pikta.

[...]

Vasaris tai jau beveik vasara
Va neseniai vėl parsiradau iš Šalčininkų, kur eilinį kartą linksminausi matydama Tikrą Žiemą. Ėjau vakare (kai jau absoliučiai tamsu) ir nors jau nebebuvo to "nors pirštu į akį durk" efekto, nes kai sniegas yra, tai vis tiek baltumas matosi (plius dar mėnulis išlindo), pamačiau kitą baisiai gražų dalyką. Visų pirma, tai visur šiaip daug sniego buvo, o kadangi tik neseniai buvo išsigiedriję, tai dieną apsnigo ir gatvę. Žodžiu, viskas padengta sniegu. Ir padedant fantastiškam Šalčininkų (kaip manot, iš kur pavadinimas kilo?) šalčiui taaaiiiip pradėjo blizgėt visas tas sniegas... Ir nepaprastai atsigavau kažkaip, nes kai IR labai šalta, IR labai tamsu, IR mėnulis šviečia, IR daug sniego, IR viskas blizga aplinkui, IR nei vieno žmogaus ar mašinos nėra, tik kartais šunys paloja, tai ooooch. Aukščiausias laimės laipsnis :)

[...]

O jau Ryte balsuosi, vakare nealsuosi įrašą visą reiktų perrašyti :)

Rekomenduoju pasidomėti.


Dar:

Ai, tiesa, tpoliklinikoj dar mačiau jauną gražų gydytoją. Ėjo, o iš paskos ko ne bėgte bėgo seselės, nes jis buvo toks... tikrai Hot:) O gydytojos nutaisė labai juokingai saldžius balsus, kai su juo šnekėjo ir šiaip man buvo linksma. Aha, dabar jam gerai, bet vėliau jos suvalgys jį gyvą. Nes moterų medicinoj dauguma, o vyrai baltais chalatais... mmmm...
O gal ir nesuvalgys, nes vėliau jis bus senas ir negražus.
Fjūūūūch, tada viskas normaliai.

3 komentarai:

  1. Pastebėjau, kad internete tamsūs fonai jau beveik išėjo iš mados. Lieka tik tokiuose tinklapiuose, kur dominuoja paveikslėliai, o teksto labai nedaug. Žmonės suprato, kad tinklapiui svarbiau yra patogumas, o tik po to- grožis. Mažėja (o gal ir visai beveik nyksta) mėgėjų daryt "pritrenkiančius" efektingus tinklapius su visokiais judėjimais, garsais, "išsivyniojančiais meniu" ir kt. pribambasais. Žmonės pažaidė, palenktyniavo ir apsiramino.

    Prieš juodą foną bet kuri padori naršyklė turi paprastą vaistą: meniu "Rodymas"-"Tinklalapio stilius".
    Vietoje "Pagrindinis tinklalapio stilius" pažymiu "Nėra" ("Firefox"), arba "Vartotojo stilius" ("Opera"). Ir viskas: bet koks net ir pats mandriausias tinklapis tampa paprastutis, juodos paprastos raidės baltame fone tvarkingai per visą lango plotį. Vaizdelis gaunasi nuobodokas, bet patogus. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mhm. Dabar išsiaiškinau, kad TEORIŠKAI toks dalykas įmanoma padaryti ir asiliukiškoje naršyklėje IE. (Bent jau 7 versijoje, senesnių netikrinau).
    Meniu "Internet options" "Accessibility" galima uždėti varnelę ant "Ignore colors specified on webpages".

    Bet tai tik TEORINĖ GALIMYBĖ. Nes praktiškai būtų siaubingai nepatogu. Juk, užsidėjęs tokią varnelę, tada jau VISUS tinklapius matytum LABAI NUOBODŽIAI.

    Normalios naršyklės leidžia perjunginėti stilius kiekvienam langui atskirai ir greitai. "Opera" tam tikslui net specialią knopkę turi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmm jo tikrai aki reziantis kontrastas. Neilgai iskenciau ta blogo spalvu gama ir puoliau keisti, dekui Fanta, kad paaiskinai kaip, buciau uztrukes kol buciau pats surades.

    O as irgi prisimenu kazkokias senoviskas skaiciavimo masinas, kai dar budamas mokinys ejau i Klaipedos artodo ekonominiu skaiciavimu centra ar kazka panasaus. Nedidelis skirtumas tarp kokios stakliu gamyklos ar pan. - viskas uzia bilda ir t.t. Veliau pamates asmenini kompiuteri nustebau, kaip galima sukisti tiek daug visokiu dantraciu tokia maza dezute - dar dabar stebiuosi :)

    AtsakytiPanaikinti