2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Virtuvėje pasikeitė vyriausiasis šefas - štai kodėl klientai bėga paknopstom iš restorano

Neseniai Fanta pastebėjo, kad lietuviški portalai smarkiai purviškėja: Purvasklaidos pletkai.
Tai, kas uždarame žurnalistų klane jau turbūt seniai buvo žinoma, po truputį ryškėja ir paprastiems skaitytojams. Užuolaidas praskleidžia R. Sakadolskis:
Pasirodo, Spurga išmestas, nors ir labai stengėsi, rašė kažkokius įtartinus straipsnius, o pasodintas tikrai kandžiotis mokantis vilkas: Arūnas Brazauskas, - tas, kuris visai gražiai kažkada pradėjo Verslo žiniose, o paskui važiavo-važiavo ir nusivažiavo. Ar todėl jį ir išmetė iš Verslo žinių?
Kažkur tik užkulisiuose žinoma, bet man ne, kas gi portalo balsas.lt naujasis šeimininkas. Gal ir logiškas Sakadolskio spėjimas, jog šitaip Respublika bando įsiveržti į interneto erdvę.
Šiaip apie tykius Spurgos ir Jonušio atsiribojimus nuo Tomkaus straipsnio aptikau Bernardinų portale. Garsiau šiuo įvykiu pasipiktino kaip visada prie nieko nesitaikantis K. Girnius (žr. šiandien papildžiau postą Dar vienas asmuo be šeimininko (papildyta: Bernardinai bando išsiaiškinti, kiek tokių yra) .
Man jau senokai praėjo noras užeiti į Balsą.lt dėl jų idiotiškų reklamų. Užeidavau tik Rubavičiaus ir Jonušio paskaityti. Rubavičius, kiek prisimenu, kažkada dirbo Respublikoje?

6 komentarai:

  1. O buvome Spurgą užsipuolę...pasirodo doras rašytojas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pusantrų metų senumo žinutė (dabar gal jau seniai nebeaktuali):


    Portalą „Balsas.lt“ nusipirko ledo ritulio žaidėjas M. Šlikas

    Naujienų portalo „Balsas.lt“ kontrolę perėmė vienas Lietuvos ledo ritulio rinktinės žaidėjų, teisininkas Martynas Šlikas. Jis spalio viduryje įsigijo 51 proc. portalą valdančios bendrovės „Balsas.lt“ akcijų, sandorio suma neskelbiama. „Džiaugiuosi, kad portalo potencija buvo įvertinta. „Balsui“ investicijų reikėjo, ir šiandien esu įsitikinęs, kad jau artimiausioje ateityje galėsime energingai, ledo ritulio stiliumi, pasistumdyti lietuviško interneto rinkoje“, - sakė bendrovės direktorius Ernestas Parulskis. M. Šlikas teigia tikintis portalo ateitimi. „Įvertinus portalo nuoseklumą, nepriklausomą turinį, stiprią redakciją bei naujas plėtros galimybes, tvirtai tikiu jo ateitimi“, - sakė M. Šlikas. „Artimiausiuose planuose – visapusiška portalo plėtra, ypač akcentuojant programinės dalies tobulinimą. Taip pat bus plečiamas turinio universalumas bei autorinės rubrikos“, - sakė E.Parulskis.

    Bendrovės „Gemius Audience“ duomenimis, „Balsas.lt“ sulaukia apie 154 tūkst. unikalių lankytojų per mėnesį.

    BNS

    ( http://www.lzs.lt/?lt=1193837237 )

    Tada pletkai skambėjo taip (ar pasitvirtino, ar ne? nežinom):

    http://dievuziniasklaida.blogas.lt/306174/taps-balsaslt-darbo-partijos-balsu-ar-ne-partine-ziniasklaida.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Truputį naujesni pletkai (praėjusio rudens ir šios žiemos):

    http://mediamedis.blogas.lt/410404/balsaslt--uzsuko-darbietis-pratesimui-ieskoma-www-media.html

    http://mediamedis.blogas.lt/447700/balsaslt-savaite-vs-valstybe-print-media.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha, kažkoks anonimas tikslina: nusipirko Brazauską už labai beprotiškus pinigus. Bet visiškai nepaaiškėjo, kam gi čia reikia šito projekto. Į chokeistą, nusipirkusį balsą.lt niekada rimtai nežiūrėjau, panašiai galėjo ir koks bomžas nusipirkti. O kas turi tiek beprotiškų pinigų ir rūpinasi internetine įtaka? Pagal nuorodą į Gapšį lyg ir panašu į tuos pačius neaiškius pinigus kaip ir visos darbo partijos (tik jau negraudinkit, kad taip Viktoras savo nuosavus aukoja).
    O Spurga, man rodos, liko dirbti balse.lt. Kurps straipsnius pagal užsakymą toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oho, darosi net pakankamai šlykštu su tuo balsu.lt. Ponas Brazauskas atidarė naują rubriką - linką į "Vakaro žinias". Pradeda nuo pavadinimo "Vito Tomkaus pokalbis su Leonidu Donskiu "Be pykčio". Įdėta susivėlusio Donskio nuotrauka iš tų laikų, kai LRT "genijai" buvo privertę jį užsiželdinti tą barzdą. Negalėdama patikėti, kad Donskis kalbasi su tuo chamu, paspaudžiau linką. Žinoma, eilinė apgaulė. V. Tomkaus patyčios iš Donskio, adresuotos kreipiantis į Donskį. Tai toks pokalbis. Nieko nauja iš Tomkaus pusės, bet jau iš balso.lt pusės tikrai naujiena. Žinoma, gerai, kai portalas taip aiškiai save apsibrėžia.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atsiprašau pono Spurgos ir jo draugų už aukščiau komentare išreikštą apgaulingą prielaidą "O Spurga, man rodos, liko dirbti balse.lt. Kurps straipsnius pagal užsakymą toliau". Ne, pasirodo.
    Randu jau Alfoje jo straipsnį, o alfos portalo informacija apie šį autorių tokia:
    "Saulius Spurga - politikos apžvalgininkas ir rašytojas, Riomerio universiteto sekretorius. Kelerius metus buvo naujienų portalo Balsas.lt vyriausiasis redaktorius ir komentatorius, tačiau pasitraukė po to, kai portalas pradėjo skelbti antisemitinius Vito Tomkaus rašinius. Anksčiau Saulius Spurga buvo Laisvosios Europos Radijo lietuvių tarnybos bendradarbis."

    AtsakytiPanaikinti