2009 m. vasario 23 d., pirmadienis

Oskarai: jų rezultatai, mano rezultatai

Oskarai paskelbti, rezultatai tokie:
Best Motion Picture of the Year: Slumdog Millionaire (2008)
Best Performance by an Actor in a Leading Role: Sean Penn for Milk (2008)
Best Performance by an Actress in a Leading Role: Kate Winslet for The Reader (2008)
Best Performance by an Actor in a Supporting Role: Heath Ledger for The Dark Knight (2008)
Best Performance by an Actress in a Supporting Role: Penélope Cruz for Vicky Cristina Barcelona (2008)
Best Achievement in Directing: Danny Boyle for Slumdog Millionaire (2008)
Best Foreign Language Film of the Year:Okuribito (2008)(Japan)
Visą sąrašą žr. kad ir čia.

Mano rezultatai tokie: keturi taiklūs šūviai ir keturi baudos ratai. (žr. Spėlionės)



Įspūdžiai: Šonas Penas buvo vienintelis apdovanotasis, kuris iš anksto nebuvo pasirengęs ir pasirepetavęs padėkos kalbos. Netikėtumo apimtas šūktelėjo kažką panašaus į "Negi jūs visi taip mėgstat gėjus?", paskui iš užpakalinės kišenės išsitraukęs sulamdytą popieriuką ir iš vidinės kišenės - akinius, bandė perskaityti kažkokias pavardes, kam jis atseit dėkoja, o paskui bandė atitaisyti savo pradinę frazę skeldamas kalbą turbūt iš to paties Milko repertuaro apie lygias teises gėjams ir pridėjo kažką nerišlaus apie tuos, kuriems turėtų būti gėda, kad balsavo prieš gėjų santuokas. Pabaigoje kažkodėl išreiškė apgailestavimą tik vienam savo varžovui - Rourkei. Kiti, atseit, nulis. Bet man suprantamas toks jo susijaudinimas, kas galėjo tikėtis Oskaro už vyriškus tarpusavio bučinius, kai daug gražesni lyriški bučiniai iš "Kuproto kalno" savo laiku nesulaukė tinkamo įvertinimo :)

Visi kiti laureatai buvo labai pasiruošę savo apdovanojimams, o ypač Slumdogų komanda, atsiskraidinusi gal pusšimtį indų.

Edvinas Pukšta, kuris buvo nusamdytas pakomentuoti šią ceremoniją, buvo pasiruošęs gerai, galėjo papasakoti apie kiekvieną filmą, tame tarpe ir apie dokumentinius bei trumpus dokumentinius. Šaunuolis.

6 komentarai:

  1. Na, Sean Penn ir man buvo netikėta. Kate Winslet, ačiūdie, pagaliau gavo statulėlę :) O Lūšnynų milijonierių jau turbūt teks pažiūrėti, dėl išprusimo ir šiaip smalsu - na, kas ten gero, kad jau tiek susišlavė apdovanojimų? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. "Mano rezultatai tokie: keturi taiklūs šūviai ir keturi baudos ratai."

    Matosi, kad šį savaitgalį praleidai prie biatlono...

    Įdomu man, kas bus tie keturi baudos ratai, kuriuos dabar "bėgsi". Vienas iš jų- turbūt, filmas "Milkas". :)

    Aš jį žiūrėt mėginau, bet ištvėriau tik tris ar keturias minutes. Paskui biologija užprotestavo.
    Nekalbėsiu apie tą filmą nieko, nes perskaičiau pamokymus, kad rašyti blog'e reikia tik tuos žodžius, kuriuos sugebėtum apginti teisme.

    Galiu pritart, kad Šonas Penas nusipelnė apdovanojimo labiau, negu Riurkė. Už pasiaukojimą ir kančias meno labui...
    Riurkė- ką? Jis tik vaizdavo, kad kraują lieją, mušasi. Netgi nelabai įtikinamai. O čia- (...na, bet jau nutylu. Sakiau gi- prisilaikysiu "politkorektiškumo".)

    O Ignieškai patariu prieš žiūrint "Šlukšynų milijonierių", nueit perskaityt "7md" Vildžiūną. Kad žinotum, ką tame filme privalo įžiūrėti save gerbiantys kinosnobai.
    Aš buvau neskaitęs, tai neteisingai supratau. (Kaip ta juoda mergaitė ant troleibuso šono, skaitydavusi "Respubliką".)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vėl laimi liūdnos istorijos apie gėjus. Kiek galima...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ką čia komentuosi, kai neesi snobas.
    Nors, tiesą sakant, džiaugiuosi už Keit ir Šoną.
    8 oskarai Slumdog'ams - pagailėtina situacija.

    AtsakytiPanaikinti
  5. "Guy Ritchie nusprendė savo naujausio filmo herojus Šerloką Holmsą ir daktarą Vatsoną paversti gėjais. Detektyvą vaidinantis Robertas Downey Jr. sakė: „Mes esame du vyrai, kurie paprasčiausiai gyvena kartu, dažnai mušasi ir miega toje pačioje lovoje“.

    Lapkritį pasirodysiantis filmas pasakos apie garsiojo dueto pastangas sužlugdyti sąmokslą prieš Didžiosios Britanijos valstybę.

    Aktorius Jude‘as Law, kuris vaidins Vatsono personažą, tvirtina, kad filmas atkreips žiūrovų dėmesį tiek į kriminalinį, tiek į homoerotinį siužeto aspektą. „Guy norėjo, kad išryškėtų santykiai tarp Vatsono ir Holmso. Jie abu pikti ir komplikuoti“, — teigė jis.
    Moteriškų atspalvių filmui suteiks amerikiečių aktorė Rachel McAdams. Ji vaidins fatališkąją Irene Adler, kuri, kadaise pergudravusi Holmsą, dabar atvyks prašyti jo pagalbos."
    Showbiz.com

    AtsakytiPanaikinti
  6. 7meno dienose praeitame numeryje buvo tik Vildžiūno recenzija apie tą filmą, bet gudriai nebuvo priskirtas žvaigždučių skaičius. Dabar jau bus, po Oskarų turbūt visas penkias užvarys :)
    Riku Writes, kuris labai džiūgauja dėl Penelopės Cruz ir Sean Penn oskarų, Slumdog Millionaire filmą išvadino 'quite mediocre', t.y. visiška vidutinybe. Ir dar jis pyksta ant Kate Winslet, nes jo nuomone jos prizą turėjo gauti Kristina Scott Thomas už vaidmenį prancūziškame filme "Il y a longtemps que je t'aime". Bet ji net nebuvo atrinkta.:(
    O tą žinią apie Ritchie sumanymą parodyti bendrą Holmso ir Vatsono gyvenimą kitu aspektu jau buvau girdėjusi. Turėtų būti labai fainas ir juokingas filmas :D
    Oskarų apdovanojimų ceremonijos pabaigoje rodė kadrus iš naujų, 2009 metų filmų, tai buvo ir "Šerlokas Holmsas". Neseniai rodytame per LTV filme "Privatus Šerloko Holmso gyvenimas", kuris pastatytas gal prieš keturiasdešimt metų irgi buvo juokaujama dėl įtartinų Holmso ir Vatsono santykių. Ten prisijuokiau gerai, kai Holmsas su Vatsonu pakviečiami į gastroliuojančio rusų baleto užkulisius ir kol Vatsonas linksminasi su balerinomis, Holmsui primabalerina pasiūlo sandėrį, nes ji sugalvojo, kad senatvėje pats laikas gimdyti vaikus nuo protingų vyrų. Balerina tikrai sena ir Holmsas galvodamas kaip išsisukti nuo garbės tapti balerinos vaiko tėvu, paaiškina, kad moterys jo netraukia, todėl jis gyvenąs su Vatsonu. Priežastis suprantama ir Holmsas staigiai sprunka nesirūpindamas paliktu Vatsonu. Šis gi besilinksmindamas gauna vietoj balerinų gražius balerūnus. Kas-kas, bet balete tikrai ras atjautą kitokių polinkių vyriškis :D

    AtsakytiPanaikinti