2009 m. birželio 9 d., antradienis

Pletkai

Atsigavimui po liūdesio, kuris mane ištiko, kai pamačiau, kad prisidėjau prie Donskio išsiuntimo iš Lietuvos. Gražu, aišku, kad sugebėjome parodyti Donskiui, jog labai jį gerbiame. Tačiau kai pažiūriu liberalių rinkėjų išreitinguotą libsąjūdžio sąrašą, tai staugti norisi: iš 7 pozicijos į 2-ą kilstelėta ponia Teišerskytė. Jei jau tokie liberalų rinkėjai, tai ko norėti iš kitų? Todėl galiu tik stebėtis, kad paksoidų rinkėjai nesugebėjo išstumti pono Gražulio į antrą poziciją (iš 4-os pozicijos), o konservatorių rinkėjai kažkodėl nepakėlė pono kovotojo prieš visus Puteikio nė per vieną poziciją. O 4390 pilietinės demokratijos partijos rinkėjai suteikė pirmenybę poniai Maldeikienei, dėl ko ji aplenkė ponią Starkevičiūtę, tačiau savo vyro neįveikė.
Vakar prajuokino pono Stomos isterija, ištikusi po neįvykusios galimybės pavažiuoti į Strasburą. Negi jis tikrai tikėjosi, kad turi nors kiek šansų? Žmogus taip baisiai užpyko dėl savo nesėkmės, kad nusprendė apkaltinti Valinską, o gal jį ir nuversti. Valinsko sveikas požiūris į rinkimų rezultatus man patiko, todėl gaila, kad politika besidomintys žmonės yra tokie fanatikai ir nepajėgia nė sekundei atsipalaiduoti: ironiškos Valinsko pastabos man labiau patinka nei standartiniai politikierių susirūpinimo stūgavimai ar politikuojančių žurnalistų neapykantos spjaudalai.
Beje, apie žurnalistų būseną:
Citata:

Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, žinoma žurnalistė, Vinco Kudirkos premijos laureatė Gražina Sviderskytė šiandien informavo Žurnalistų sąjungą apie savo sprendimą pasitraukti iš LNK. Komercinės televizijos žinių laidos vedėja pasipiktino tuo, kad kanalas siekia pigaus populiarumo bet kokia kaina.


Žurnalistė G.Sviderskytė palieka LNK.

"Žurnalistė pripažino išeinanti į niekur". Hm. Turbūt nenustebčiau pamačiusi ją naujoje Prezidentės komandoje ar naujai Prezidentei besistengiančio įtikti Siaurusevičiaus televizijoje. Pažiūrėsim :)



7 komentarai:

  1. Kokie negražūs laikai. Dorybingi poelgiai būtinai visiems kelia norą ieškot paslėptų priežasčių.
    Kodėl nenorime tikėti, kai žmogus padaro ką nors gražaus. Parodo pavyzdį. Netgi jeigu ne vien iš idėjos demonstruojama- vis tiek gerai, kad idėja bent skelbiama. Daugiau tokių demonstracijų reiktų.

    Anoniminių komentatorių info:
    "rode kaip uz pedofilija kazkoki veikeja sulaike ir rode kompo ekrana su tipo uztusuotom scenom. Perjungiau ir as kanala, nes vaikas ziurejo ir pagalvojau, kad debilai LNK dirba jei tokius vaizdus rodo."

    "pagal staripsni panasu, kad pereina i Lietuvos ryto televizija. Bet nieko blogo nenoriu pasakyti, tiesiog LR tv man patinka labiausia"

    "prajuokino... dirbo dirbo televizijoje su Šeškaus ' šedevrais' , Mikelkevičiūtės ' laidomis' , o dabar ėmė ir papiktino ' pigus populiarumo vaikymasis' ...: )))"

    "Kad ruošiasi išeiti jau buvo sakiusi anksčiau, reikėjo tik formalios priežasties."

    ---------------------------------------

    Dabar dėl Donskio. Pasakysiu tais pačiais žodžiais:
    -Gražu, aišku, kad sugebėjote parodyti Donskiui, kur jo vieta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Joks rimtas filosofas netapo rimtu politiku. Donskis tą žinojo.
    Taigi Donskis bus nerimtas...pratęskite patys

    AtsakytiPanaikinti
  3. Būrelis man artimų žmonių balsavo už konservatorius, kad atgal į Briuselį išsiųstų (gerąja prasme) Landsbergį, o jam kompaniją kad palaikytų ekonomikos specas Kuodis, bet šito nepavyko pakelti į ketvirtą poziciją.
    O aš kaip atskalūnė - už liberalus, bet labai norėjau dviejų vietų, kad ir Dainius Pūras ten keliautų. Deja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bobute, aš irgi labai norėjau, kad D.Pūras būtų išrinktas, bet pažiūrėjus į rinkėjų reitingavimo rezultatus matosi, kad ir trys vietos nieko nebūtų davę, nes Pūras nustumtas į ketvirtą poziciją.
    Manau, kad libsąjūdiečiai padarė klaidą prieš rinkimus taip smarkiai orientuodamiesi į jaunimą. Jie visur kišo tik reklamą su Donskiu, žinodami, kad smarkiai akademinis jaunimas žavisi profesoriumi. Bet jaunimas nors ir akademinis, bet vis tiek jaunimas. Akivaizdu, kad lietui lyjant jie patingėjo ateiti pabalsuoti, todėl už libsąjūdiečius balsavo tik visokie Teišerskytės gerbėjai ir dar paskiri donskiškai ir liberaliai nusiteikę vienetai. Ištikimų rinkėjų - kaip TS-KD, Paksas ar socdemai - liberalai neturi daug.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Va dabar supratau, kodėl Teišerskytė per rinkimus buvo "ant bangos". Taigi ji sėdi televizinių muzikinių "žvaigždžių" šou vertinimo komisijose, o tas laidas žiūri jaunimėlis.

    AtsakytiPanaikinti
  6. A, jei sėdi televizijoje, tai dar labiau aišku. Televizijų žiūrovai juk ir tą trenktą Navaitį išreitingavo aukštyn per Seimo rinkimus. Visada prisiminsiu tą anektodą, kai kažkada seniai savivaldybių rinkimuose liberalų rinkėjai išreitingavo aukštyn kažkokį vyriškį, kuris, kaip paskui išsiaiškinau, buvo Ritos Dapkutės vyras ir apie jų laimingą meilę rašė ar tai glazūruoti žurnalai, ar tai Lietrytis (aplamai, tai tas pats). :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dar prie pletkų: tai Radžvilui nepavyko.
    Lopatos vietą visgi gavo Vilpišauskas. Įdomu, kiek gavo Radžvilas balsų, jei Vilpišauskas gavo 13 iš 20. Dargi Janeliūnas turėjo kažkiek gauti...

    AtsakytiPanaikinti