2009 m. sausio 17 d., šeštadienis

It Was NOT Okay

Mielasis amerikoniškoniškasis blogeris Riku Writes įspūdžius apie filmą "The Reader" pavadino "It Was Okay". O čia mano įspūdžiai apie visų akademijų, kritikų ir panašių kinoindustrijos stulpų išgarbintą "Slumdog Millionaire".
Kas darosi su šauniuoju Entertainment pasauliu? Ar taip krizė veikia smegenų likučius? Jau geriau būtų rinkę "Burn After Reading" - kvailas, bet nors linksmas ir pašaipus.

O šitas... Nugalėtojas...


Nepatiko, nes:


a) indiškų valkatėlių sunkų gyvenimą labai iliustratyviai, spausdamas visas ašaras ir atodūsius, parodo anglas režisierius Boyle. Panašiai rodo rusai čečėnų gyvenimą - labai susigraudinę ir užjausdami;


b) idiotiško sentimentalumo pridėta tiek, kad atitiktų Bolivudo proporcijas;


c) įteikiama dovanėlė senojo indiško filmo fanams: gale šokiai ir dainelės plonu balseliu, žavi indiška gražuolė - lūšnynų mergaitė ir Kapurų dinastijos atstovas šou vedėjo vaidmenyje;


d) laida "Milijonierius" įvarė man pasibjaurėjimą dar nuo tų laikų, kai joje pirmą kartą savo gyvenime pamačiau Galkiną.

3 komentarai:

  1. As, kai pamaciau, kad isrinko filma su tokiu pavadinimu, net nemaniau,kad jis gali buti geras. Kazkaip nepatinka man visokiu peleniu (abieju giminiu) istorijos, nesvarbu kur jos bevyktu. O Tavo atsiliepimai, man dar ir patvirtina, kad nieko ten nera ka ziureti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jūs labai mandrūs žiūrovai. O man buvo gražu. :)
    Nors irgi sakau, kad, jeigu šitas filmas gaus Oskarą- galėsime mėgint sudarinėti sąrašą "Primityviausias filmas, kada nors apdovanotas Oskaru".

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip,Fanta, filme viskas labai gražu. Toks patrauklus slum-turizmo pavyzdėlis. Spalvingos, gražios mažų skurdžių dienos. Spalvingas, poetiškas musulmonų ir induistų "susidūrimas" - juk nevadinsi žudynėmis tokių spalvotų vaizdų su stilingais kirčiais? Spalvingas, romantiškas gyvenimas šiukšlyne ar ant traukinio stogo - kaip gražiai saulėlydyje atrodo graži šalis... Spalvingi, įdomūs elgetavimo industrijos epizodai. O kaip vykusiai gražiai parodyta vaiko luošinimo scena: paguldytas ant aukuro, o šalia - žynys su savo atributais... Nesulyginsi su kokiu primityviu Dikenso pavaizduotu Feidžinu iš "Oliverio Tvisto".
    O kokie gražūs vaizdai iš banditų gyvenimo, o kaip romantiškai galima būti sušaudytu pinigų kupinoje vonioje.
    O kaip stilingai milijono laimėtojas kenčia nuo korumpuotų ir šlykščių indiškų policininkų. Ir kaip sujaudina juos savo atviru ir tiesiu žvilsniu...
    Ach...

    AtsakytiPanaikinti