2009 m. vasario 2 d., pirmadienis

Dar vienas asmuo be šeimininko (papildyta: Bernardinai bando išsiaiškinti, kiek tokių yra)

Atsiliepė Kęstutis Girnius pagal temą, iškeltą Aušros Maldeikienės:
Šį kartą išdrįso paskelbti alfa. lt, o Bernardinai tik perspausdino.
Nerandu dėl ko paprieštarauti. Sutinku, kad politikai nuolaidžiauja ir pataikauja žiniasklaidai, stengiasi jai įtikti, kartais net nusižemindami.
-------
Bernardinų portalo redaktorius nusprendė inicijuoti kažką panašaus į diskusijas. Kadangi patys žurnalistai jei tada pratylėjo, tai tylės ir toliau, net ir po Girniaus straipsnio, tai gal galima bandyti patempti juos už liežuvio. Vis tiek kaip nors išsiduos. :)
Prasidėjo viskas nuo A. Navicko raginimų.
Šiandien jau galima perskaityti žurnalistų sąjungos vadovo, kuris TIKRAI yra vertas atstovaujančio žurnalistus vardo, ir dar pora katalikiškai nusiteikusių asmenų atsakymų į klausimus. Katalikiški asmenys parinkti, aišku, kontrastui. Arba jie vieninteliai drįsta atsakyti. Kiti, manau, tylės kaip kankinami Tarybų Sąjungos didvyriai. :D
Jakimavičius, matyt, girtuokliavo ir laiku nepateikė atsakymų. Tai nors šiandien, vasario 2 d.:
Sumarum gaunasi, kad iš realių žurnalistų tik vienas R. Staselis išdrįso pašnekėti. Bet jis irgi gal ne žurnalistiką baigė. Kaip sakė Jakimavičius:

Bent jau man patinkantys autoriai, rašantys į laikraščius ir žurnalus, nėra ragavę jokios žurnalistikos. Tai filologiją Universitete, teatrologiją Teatro, muzikos ir kinematografijos institutuose Piteryje, Maskvoje ar mūsų Muzikos akademijoje, menotyrą Dailės akademijoje, ekonomiką ir teisę, ar gamtos mokslus – irgi savo specializuotuose fakultetuose baigę raštingi ir išsilavinę žmonės. O va geltonojoje mūsų „bulvarščinoje“, pramoginėse TV laidose kaži kodėl tikras žurnalistų knibždėlynas.

Nauji drąsuoliai:
Edita Žiobienė, Mindaugas Nastaravičius. Apie „ketvirtąją valdžią“

Ir vėl tenka užbaigti tuo, kuo pradėjau - vienintelis vardus pasakyti sugeba tik K. Girnius. Jei A. Navickas savo komentare, skaitytame per LRT, pasmerkė Tomkų už vėl eilinius kliedesius, taip mėgstamus publikos, o ypač - žalio jaunimėlio, jog dėl visko kalta pasaulinė žydų organizacija, tačiau apie tuos Tomkaus kliedesius paskelbusį portalą Balsas.lt miglotai išstenėjo apie nerimą keliančias permainas "viename iš gana populiarių intereneto portalų", tai Girnius labai aiškiai ir Balsą.lt įvardino, ir tendencingas Miliūtės+Matonio laidas paminėjo, ir apie LRT tarybos pareigas pašnekėjo.

Kęstutis Girnius. Tik mes patys

(atspausdino Alfa.lt ir Bernardinai.lt)

2 komentarai:

  1. Interesų pitbuliai(B.G.) - geriausia citata apie žurnalistus.
    Jiems nebent prilygsta Public Realtions atstovai. Vienas toks man sakė, ką jūs be mūsų darytumėte, net 80 proc. gaunamos info yra iš PR firmų.
    Aš manau išsiversčiau be info, kuri kuriama už pinigus suinteresuotai pusei mokant.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yeah, kai Račas suvaidinęs nustebimą paskelbė apie berods Valstiečių laikraštį, kad šie parduoda paslaugas - įvaizdžio formavimo, analitiniai straipsniai pagal užsakymą ir pan., - tai komentatoriai gražių istorijų pripasakojo apie tiesioginę PRo ir žurnalistų simbiozę. :)

    AtsakytiPanaikinti