2008 m. lapkričio 16 d., sekmadienis

Ką būtina išsitraukti iš televizijos kitą savaitę

Būtent: išsitraukti. Nes pradėjau taip smarkiai filtruoti televizijos vaizdus, kad vis rečiau ją įsijungiu. Įrašai videomagnetofone tik kaupiasi, greitai pradės užrašinėti ant seniausiai įrašytų, bet galiu tik pasiguosti, kad sau šansą daviau. Jei nepatraukė juo pasinaudoti, vadinasi, neverta jų buvau :)

Bet vis tiek įstengiu pažiūrėti dviejų rūšių filmus: senuosius holivudinius filmukus ir naująjį anglišką "Mis Marpl" variantą. Tiems dalykams pažiūrėti ir laiko atrandu, ir įrašinėti nebūtina. Sutinku ir reklaminius intarpus iškęsti. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad "7 meno dienos" naująjį laikraščio variantą paskelbė internete dar penktadienį. Nes neturėjau galimybės nusipirkti, taigi - ir galimybės paskaityti pono Ūbio filmų apžavalgos. Nustebau aptikusi paminėtą penktadienio filmą - Wilderio "Sėkmės azartas" (The Fortune Cookie). Buvau nusprendusi, kad TV2 dabar ilgai kankins su Elviu Presliu filmuose, tai net nežiūrėdavau į programą. Tą filmą kartos rytoj 16.35, neįsirašinėsiu į aukso fondą, tačiau vieną kartą pažiūrėti buvo didelis malonumas. Kaip sakė Ūbis, filmo tema atpažįstama iš mūsų žiniasklaidos, o aš dar pridursiu, kad šiame filme labai gerai suvaidino Walter Matthau, palyginus su kitais jo vaidmenimis šitas man pasirodė įsimintiniausias. O gal personažas labai atpažįstamas. :)

Taigi, ponui Ūbiui dėkui už nurodymą, bet dar randu ir jo nepaminėtų filmų. Visų pirma, Snobo nakties patiekalas: olandiška komedija "Alibi" (http://www.imdb.com/title/tt0409681/). Nieko negirdėjau apie šį filmą, bet man Ryčio Zemkausko skonis patinka.

Kitas filmas iš rusiško kanalo. Laida "Zakrytij seans" - galvojau, kad jau uždaryta, arba bent mums neberodo. Tuo labiau, kad Gordonas užsiėmė kažkokiom nesąmonėm. Bet penktadienį rodys filmą "Undinė". Šitą filmą jau pas mus spėjo išgirti jaunos mūsų kinokritikės: Kino miražai: „Undinė“. Rusaičių įspūdžių galima paskaityti kad ir čia.

5 komentarai:

  1. O taip, sutinku, Vilnie, Walter Mattheu ir atskirai, ir poroje, su spindinčiomis akimis Lemmonu buvo atgaiva akiai! Patiko filmas, tiksliau, kad pagaliau buvo ką tikrai verto žiūrėti. Retas atvejis, kai pavyksta pamatyti perliuką. Gera tai, kad egzistuoja apžvalgos ir atsitiktinumai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taigi, Almansorai, galima ir toliau tikėtis, kad LTV2 dar prirodys gerų filmų. Tik aš nežiūriu tų jūsų mėgiamų vesternų. Nors tą antivesterną su Marlonu Brando įsirašiau. Gal net išpuolus norui pažiūrėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žvilgerėjęs į tuos "rusaičių įspūdžius apie Undinę", pastebėjau ten vieną tokį linksmą pastebėjimą:

    " Пару месяцев назад очень меня расстраивали отрицательные отзывы публики на эту картину. Правда, публики по большей части околокиношной. Но!

    Как только картину номинировали на Оскар негатив странным образом куда-то испарился как утренний туман. И вчерашние критики в один голос запели: «Да, да! Мы так и думали, что это хорошее кино! Просто оно не для всех… И не сразу его понимаешь…» "

    Gal reiks bandyt pažiūrėt, nors smarkiai įtariu, kad tas filmas labiau mergaitėms. Ne man. Bet gal ir žvilgtersiu nedrąsiai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taigi, Vilnie, mano žiūrėjimo objektų pasirinkimas pastaruoju metu stebėtinai atitinka Tavąją. Tik skirtumas yra, kad nieko nebandau įsirašyti, žinau, kad neturėsiu šansų. :)
    Beje, vesternai vesternais, juk tiki, kad galima kartais ir juos pažiūrėti. Be to juk tikėtina, netgi manuoju atveju, kad drabužėliai išaugami, ankštumas pradeda nepatikti ir matuojiesi kitas "išmieras". :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Fanta, aš irgi manau, kad tas filmas mergaitėms. Tuo labiau jums tai žiūrėti būna smalsu :)

    Almansorai, aš tikiu, kad vesternus galima net labai dažnai žiūrėti :) Čia jau mano didelis trūkumas, kad nieko jiems nejaučiu.

    AtsakytiPanaikinti