2009 m. gegužės 15 d., penktadienis

Artėjai rinkimai į Prezidentūrą

Viskas, kas įvyksta gyvenime, bent vieną kartą prieš tai jau buvo parodyta filme arba knygoje.

Žiūrėti čia.
(negaliu nesižavėti taikliais Zemkausko pastebėjimais)

Citata:

Ir mokėti angliškai ne prasčiau už Ch.Bronson‘ą



5 komentarai:

  1. Aha, Zemkauską skaityti smagu, bet ten parašytus komentarus - graudu. Nes daugelis ne tik turi problemų su politine orientacija, bet ir galutinai susipykę su humoro jausmu.
    P.S. Tokia kultūrininko politinė ironija daug kietesnė nei profesionalaus politikos apžvalgininko Račo emocingai racionalūs ar racionaliai emocingi nuomonės dėstymai. Nu kažkaip labai gudriai čia parašiau - gal todėl, kad į Račą žvelgiu su skepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Alfoje manęs komentatoriai nedomina, man rodos, ten daug nesubrendusio jaunimėlio. Žinoma, ne tiek, kiek Delfyje, bet kelis kartus suklydau pagalvojusi, kad jei mažai komentarų, tai bus kokybiški :)
    Teisi esi, Bobute, pasakydama apie kultūrininko žodžio jėgą. Tik graudu man, kad beveik nėra pas mus kultūrininkų, kurie domėtųsi pilietiniais, politiniais reikalais. Dar Jakimavičius, kas dar? Grajauskas, kai buvo priverstas uždarbiauti Klaipėdos laikraštyje. Dabar ištirpo kažkur, įtariu, kad išvažiavo pas flamandus...
    Visi kiti rūpinasi tik savo reikalais ir prabyla tik kai reikia padejuoti dėl Kultūros ministerijos skiriamų pinigų. Kalba apie pinigus kultūrai, o turi omenyje pinigus savo kišenei. Manau, kad menininkai labai puikiai prisitaikė prie 'otkato' sistemos, t.y. kitaip ir neįsivaizduoja būdų užsidirbti kaip per projektus, kai už galimybę gauti finansavimą atrėžia žymų gabalą to finansavimo skirstytojams. Žinoma, tuo jie niekuo nesiskiria nuo kokių mokslininkų, teko matyti, kaip ramiai jie ima iš ministerijų užsakymus kokioms nors fiktyvioms studijoms ir dalinasi pajamas su valdininkais.
    Kai per knygų mugę čia buvo atvažiavęs iš Ukrainos Kurkovas ir Jolanta Kryževičienė (atrodo,ji) jį kalbino, tai įsidėmėjau tokį jo atsakymą: pas juos jauni rašytojai, niekieno nefinansuojami, susiorganizuoja ir važiuoja į susitikimus su žmonėmis provincijoje. Nes - dėmesio: žmonės nebetiki politikų kalbomis, bet visuomeniniai reikalai jiems rūpi, todėl jie labai nori išgirsti rašytojų aiškinimus. Esu tikra, kad ir mūsų žmonės mielai klausytų rašytojų ir kitų kultūrininkų pašnekesių. Bet mūsų kultūrininkai į tai atsakys, kad niekur negali važiuoti, nes niekas nefinansuoja. O jei finansuotų, tai nuvažiavę į kaimą paskaitytų savo kūrybos ištraukas, o po to lauktų sočių vaišių ir gėrimų iki valiai.
    Pastaruoju metu, kai visi taip baisingai dejuoja dėl žudomos kultūros, o ponas Jauniškis, dabar, girdžiu, aiškina, kad taip yra, nes buka ir neišsilavinusi valdžia nesupranta menininkų IŠSKIRTINUMO, tai man nė kiek jų negaila. Ir dar nesutikau žmogaus, kuris juos užjaustų. Todėl, kad ponai menininkai demonstruoja tokį egoizmą, duoda suprasti, kad jie yra jei ne dievai, tai bent pusdieviai, aukštai pakilę virš primityvios minios, nesidomi valstybės, piliečių reikalais, kurpia vamzdžius ir įsižeidžia, kad žmonės nesupranta, jog tai menas. Esą, valstybė juos privalo palaikyti, kad jie atsidėtų savo genialiam menui. Valstybė privalo duoti pinigų leidėjams, kad tie sutiktų išleisti jų knygas, kurių niekas neperka. Duoti pinigų kino prodiuseriams, kad galėtų sukurpti kokį vaikišką filmuką ir važinėti su juo po Fangžšong ir Akmenino rago valstybės kino festivalius.
    O visa kita jų nedomina. Et...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na žinau dar vieną gerą pavyzdį - rašytojas Romas Granauskas rašo ironiškas politines ir gyvenimo apžvalgas. Labai taikliai šaudo, kai skaitau, dažniausiai kikenu sau į saują. Tik gaila, kad retokai spausdina.
    Girdėjau, kad jas visas ketina sudėti į knygą ir išleisti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Į tą pusę rašo ir K.Girnius, beje alfa.lt svetainėje.
    Tikriausiai, Vilnie skaitei, bet jei buvai išvažiavusi, tai įdėsiu nuorodą.

    http://www.alfa.lt/straipsnis/10272251/?Ar.reikia.dotuoti.menininkus.=2009-05-11_08-12

    AtsakytiPanaikinti
  5. Teisingai, Bobute, nepelnytai pamiršau Granauską, kaip ir Renatą Šerelytę. Dar galima būtų paminėti ir labiau kategoriškų pozicijų gynėjus J. Mikelinską ir K.Sają, juk visokių pažiūrų reikia, net D.Pocevičių už aistringą anarchijos garbinimą reiktų paminėti :)
    Bet nepasiekia jie pasimetusių žmonių širdžių, nebent tik dar labiau užmaišo nusivylimo ir nepasitenkinimo košę taip, kad daugumai kyla vienintelis vaizdinys - šakės. Na ir kas toliau? Tai politikai mąsto mėnesio perspektyvos periodais: mėnuo rinkiminei agitacijai, mėnuo - eilinei koalicijai. O kas pagalvos ir pasiūlys tvaresnes idėjas?

    AtsakytiPanaikinti